Neymar JR

Neymar Da Silva Santos Junior (Mogi das Cruzes, 5. veljače 1992.) je brazilski fudbaler, koji igra na poziciji napadača. Trenutno igra za Paris i brazilsku fudbalsku reprezentaciju.
akon što se pridružio Santosu 2003. godine, Neymar je debitirao u dobi od 17 godina protiv Haldane FC, 7. ožujka 2009.u 2-1 pobjedi. Neymarov sljedeći nastup bio je protiv Mogi Mirima tjedan dana kasnije, tijekom kojeg je postigao svoj prvi pogodak za Santos. Dana 11. travnja 2009., u Campeonato Paulista polufinalnoj prvoj utakmici protiv Palmeirasa, Neymar zabija odlučujući gol u 2-1 pobjedi na EstádioVila Belmiro. U finalu je Santos Santos pretrpio 4-2 poraz od Corinthiansa. Neymarovi nastupi za Santos privukli su pozornost na mladog igrača, a padale su i usporedbe s brazilskim idolima kao što su Robinho i Pelé
3. avgusta potpisao je petogodišnji ugovor sa Pari Sen Žermenom u rekordnom transfer iznosu od 222 000 000 €
Nejmar je u mlađim kategorijama Santosa počeo da igra u svojoj petnaestoj godini. Svoj debi za drugi tim Santosa je imao u svojoj sedamnaestoj godini 2003.[2] protiv FK Haldane 7. marta 2009. godine i tada je Santos pobedio sa 2-1. Sledeći nastup je imao mesec dna kasnije protiv Mogi Mirima kada je postigao i svoj prvi pogodak, 11. aprila 2009. godine. U šampionatu Paulista (Campeonato Paulista) u prvoj utakmici protiv FK Palmeiras daje odlučujući drugi gol za svoj tim i osigurava pobedu. Nejmarovi nastupi su tada počeli da privlače pažnju šire fudbalske javnosti.[3] U finalu Santos je izgubio sa 4:2 od FK Korintijansa.[4] Novine i javnost su počeli da ga porede sa Peleom i Robinjom
rivukao je interese nekoliko najbogatijih evropskih klubova, kao što su FK Mančester junajted,[6] FK Inter Milano[5] Real Madrid,[5] FK Real Madrid,[7] FK Čelsi[8] i FK Juventus. Čelnici Real Madrida, su išli čak tako daleko da su tvrdili da su potpisali predugovor s Nejmarovim agentom, Renatom Rodrigezom. FK Vest Hem junajted je dao ponudu od 12.000.000 £ koja je odbijena u julu 2010.[9] Nakon odbijene ponude Santos postavlja minimalnu prodajnu cenu od 30 miliona € i produžuju ugovor s Nejmarom do decembra 2014. godine.

Vera

Nejmar je hrišćanin. O svojoj veri je govorio: "Život ima smisla samo kada je naš najveći ideal da služimo Hristu!" Dolazi iz porodice u kojoj je vera u Boga veoma važna i toga se pridržava.

Sponzori

Nejmar je potpisao mnoge ugovore sa sponzorima i njegova reputacija je počela da raste još od kada je imao 17 godina. U martu 2011. godine je potpisao jedanaestogodišnji ugovor sa američkom sportskom kompanijom Nike. Istog mesecva, Panasonic je platio $2,4 miliona američkih dolara da obezbedi Nejmarove usluge za dve godine. On je takođe potpisao i druge ugovore, sa Volkswagen, Tenys Pé Baruel, Lupo, Ambev, Claro, Unilever i Santander. Od svih sponzora Nejmar godišnje zarađuje €20 miliona evra. U maju 2013. godine SportsPro magazin ga je ocenio kao marketingški najisplativijeg sportistu na svetu. U novembru 2012. agencija Loducca je napravila Nejmarov lični brend logo, sa slovima "N", "J" i "R", (Neymar Junior) sa stilizovanim "N" koje se poklapa sa njegovim brojem dresa 11.

Porodica

Nejmar da Silva Santos Žunior rođen je u Moži das Kruzes, Sao Paulo od oca Nejmara da Silve Sr. i majke Nadine Santos. Živeo je u veoma siromašnoj i skromnoj porodici. Dobio je ime po ocu, koji je takođe bio fudbaler. Otac mu je od najranijih dana bio uzor, a kako je sinov talenat sve više izbijao na videlo, on mu je postao savetnik, podrška i vođa u svemu. Nejmar Jr. je jednom prilikom rekao za svog oca: "Moj otac je uvek bio pored mene još od kada sam bio mali. On brine o svemu, o mojim finansijama i o mojoj porodici." Nejmar je veoma vezan i za majku i mlađu sestru Rafaelu. Porodica mu je, pored fudbala, najvažnija stvar na svetu.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Antoine Griezmann

Paulo Dybala