Philippe Coutihno



Filipe Kutinjo Koreija ( Rio de Žaneiro, 12. jun 1992) brazilski je profesionalni fudbalski reprezentativac koji trenutno nastupa za Barselonu i reprezentaciju Brazila na poziciji polušpica ili krila.

Kutinjo je svoju fudbalsku karijeru započeo u Vasko da Gami i otkupljen je od strane milanskog Intera 2008. godine, dok je on imao 16 godina, za 4 miliona evra. Ostao je u Vasko da Gami sve do osamnaestog rođendana. Kutinjo je ubrzo sazreo kao igrač pod novim trenerom, Rafaelom Benitezom i mnogi su govorili kako je on “budućnost Intera”Kutinjo je 6. januara 2018. prešao u Barselonu za 120 miliona evra. Tokom medicinskog pregleda, ustanovljena je povreda, zbog koje nije igrao tri nedelje. Debitovao je za Barselonu 25. januara 2018. u pobedi Barselone nad Espanjolom 2:0 u četvrtfinalu Kupa kralja, gde je ušao umesto Andresa Inijeste. Svoj prvi gol za Barselonu je postaigao 8. februara 2018. protiv Valensije, u polufinalu Kupa kralja.

Kutinjo je bio ključni igrač tima koji je osvojio Južnoameričko prvenstvo 2009. za mlađe od 17 godina, postigavši 3 gola. Njegovo prvo pojavljivanje za seniorsku reprezentaciju bilo je 7. oktobra 2010. na prijateljskoj utakmici sa Iranom.



Коментари

Популарни постови са овог блога

Neymar JR

Antoine Griezmann

Paulo Dybala